top of page
Wittmar-8110_edited.jpg

Det var en gång ...

... och resten är historia

Hade det inte varit för att Marika och Edvin till slut överkommit sin rädsla för att hälsa på varandra (det framkom senare att båda trott att den andra var ”för cool”), eller att Linnea (på väg ner mot kontinenten i sin husbuss på obestämd tid) blivit strandad hos Edvin, eller att Edvin råkade känna den skönspelande och apelsinälskande Amanda från ett tidigare band, eller att Linnea bott granne med en härlig gitarrist och pitepatriot vid namn William, hade det kanske aldrig blivit något band. Men stjärnorna stod rätt den där vårvintern 2020 och de ledde oss till en stuga i Evertsberg, en liten by högst uppe på ett berg i Älvdalen.

Med norrskenet dansande över natthimlen och lokatten strykande runt husknuten svepte vi in oss i vår musikbubbla och i gryningen såg vårt nya band ljuset.

Ett brokigt men raka motsatsen till bråkigt gäng som förenas i kärleken till musiken och en vilja att SPELA, SPELA, SPELA!

Bandmedlemmar & 
instrument

 

Marika Wittmar

Sång, akustisk gitarr, shrutibox

Edvin Syrén 

Bas, sång

 

Amanda Joensuu

Piano, synthar, dragspel,sång

 

William Nordlund

Elgitarr

 

Jonathan Kabell

Trummor, sång

Wittmar-8411.jpg

Amanda Joensuu

Instrument: Piano, sång, slagverk

Amanda är den som håller balansen när allt svajar. En pianoqueen, konstnär och animatör som bland annat har skapat musikvideon till WITTMARs singel ”Floating”. Som bandets filosof kan Amanda underhålla dej med kloka tankar och finska svordomar under långa biltimmar på vägarna. Med anor från de tusen sjöarnas land älskar hon lakrits, att vinterbada och har dessutom ett gäng finska rävar bakom örat!

Livsvisdom: ”När livet blir bittert och känns fattigt så äter jag en apelsin. Då blir allt bra igen”.

2021-03-18 Wittmar-4975_edited.jpg
2021-03-18 Wittmar-4975_edited.jpg

Populära
Recept

2021-03-18 Wittmar-4950_edited.jpg

Edvin "Gäddan" Syrén

Instrument: Bas, sång

Med hjärtat på rätta stället och fingertoppskänsla för sväng är Edvin en styrka att räkna med i alla sammanhang. Han är en sann fiskvän och normbrytare med fäbless för det oväntade.
Som gängets kanske mesta globetrotter har han bland annat hunnit med att turnera i Kina och USA, göra antropologiska studier av laxens liv i Kanada och spela punk i klänning i Norge.
Efter en tid som hajmatare på Universeum har han nu slagit sig till ro på egen gård. Där skapar han magi i sin studio, renoverar ladan och har tid att ingående studera sina akvariefiskar.
Edvin är en dedikerad filantrop som med sitt stora finurliga lugn sprider goda vibbar till alla i sin närhet.

Marika Wittmar

Instrument: Leadsång, gitarr, shrutibox

Marika är bandets nervsystem och fyrtorn i stormen. Som låtskrivare och textförfattare tillika komponist av merparten av bandets repertoar, fnular hon mer eller mindre konstant på nya idéer och visioner. Därtill spelar hon en rad instrument såsom mandolin, gitarr, shruti och är lönnduktig på klarinett.
Marika har, precis som sin stora förebild katten, stor integritet och kan ibland upplevas en smula hemlig. Men bakom den gåtfulla auran döljer sig en lojal, empatisk och ärlig själ med glimten i ögat!

2021-03-18 Wittmar-4912_edited.jpg

Jonathan Kabell

Instrument: Trummor, sång

2021-03-18 Wittmar-4532_edited.jpg

William Nordlund

Instrument: Elgitarr

William är bandets egen guitar hero – en äkta lick-och riffmästare som spelar så att det slår gnistor om fingrarna. Med tidig inspiration från Malmsteen och andra lirare med spandex och stora frisyrer kan han sin rockhistoria väl, men är också en grymt mångsidig och dynamisk musiker som skapar magi och sväng i det mesta han ger sig på. 

Som exil-norrlänning i Fjollträsk delar han mer än gärna med sig av sina aldrig sinande historier och anekdoter om hemstaden Pite till vem som än råkar stå i närheten. Och visst besitter han det berömda norrländska lugnet, men William är också ett energiknippe av rang – har han väl kommit igång är han omöjlig att stoppa!
 

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Spotify
bottom of page